Renaissance Hotel

BaumannSign is betrokken bij het ontwerp en implementatie van bewegwijzering van het vernieuwe Renaissance Hotel te Amsterdam.

Hotelbewegwijzering

Het Amsterdamse Renaissance Hotel heeft een zeer grondige verbouwing ondergaan waarbij alle onderdelen van het Hotel zijn vernieuwd. Engelse architect RDD Interior Architects heeft het gehele hotel een vernieuwde uitstraling gegeven. Er zijn verschillende gangen en kamers bijgebouw om de capaciteit van hotel en het aantal vergaderruimtes te vergroten. De bestaande routing in het hotel is veranderd en is opnieuw ontworpen door BaumannSign.

Ontwerp

Naar aanleiding van het basisdocument Identity voor Marriot Hotels heeft Sander Baumann een ontwerp gemaakt voor de bewegwijzering van het Renaissance Hotel te Amsterdam, rekening houdend met architectuur, routing en beschikbare plekken in het hotel. Het ontwerp heeft een rasteropbouw waarbij de leesbaarheid van het toegepaste lettertype, regelafstand, pictogrammen en pijlen belangrijk zijn. Na het vaststellen van het ontwerp is er een plan van aanpak geschreven waarbij de routing is uitgestippeld door het hotel, rekening houdend met primaire behoeften van de gasten in het hotel. De de bewegwijzering wijstekers en of gasten op een stijlvolle en elegante manier naar hun bestemming.

Materiaalkeuze

BaumannSign heeft geadviseerd in materiaalgebruik, hierbij zijn verschillende aspecten belangrijk:

Uitvoering en montage

BaumannSign heeft een eigen productieafdeling waardoor de communicatie tussen de ontwerpfdeling en de productie optimaal verlopen, hierdoor is het mogelijk flexibel te handelen, wat in het voordeel is van de klant.

Informatie
Baumann Sign
Bewegwijzering
Amsterdam

T: 020 - 587 2 785
F: 020 - 611 44 03
Contact
Informatie